Tietoa meistä

Ensimmäisten omien koirieni kanssa harrastin lähinnä näyttelyitä ja hieman agilityä. Kun 13-vuotias koiramme nukkui pois keväällä 2006, päätimme lapsiperheenä hankkia noutajan joka myös kouluttamatta on ystävällinen koirarotu. Koko ei ollut ongelma, mutta turkin piti olla helppohoitoinen. Tästä syystä valitsimme labradorinnoutajan, jolla on vettä ja likaa hylkivä, lyhytkarvainen turkki.

Näin perheeseemme muutti Yacci pääsiäisenä 2006.  Nopeasti selvisikin, että vaikka Yaccin turkki oli helppohoitoinen, niin neiti itse oli jatkuvasti ruokaa saalistava jääräpää joka ruoka-aikana varasti ruokaa perhen pienimpien lautasilta kun emännän silmä vältti... Labradorinnoutajat ovat luonteeltaan hyväntahtoisia, ystävällisiä, iloisia ja sosiaalisia koiria. Ne ovat myös isokokoisia ja täynnä energiaa. Niistä saa mukavia perheenjäseniä kunhan ei täysin unohda tapakasvatusta.

Ensimmäinen oma labbispentueeni syntyi kesällä 2012. Heti alusta alkaen tavoitteenani on ollut kasvattaa terveitä, rodunomaisia ja hyvänluonteisia koiria joiden kanssa on hauska harrastaa. Meillä koirat ja koiranpennut ovat perheenjäseniä jotka osallistuva perheen päivittäiseen elämään. Pennut tapaavat eri ikäisiä ihmisiä ja tottuvat perheen arkeen jo ihan pentulaatikosta asti. Kasvattajana olen sitoutunut noudattamaan Suomen Kennelliiton sääntöjä ja olen myös allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen. Lisäksi olen Suomen Koirankasvattajat, Sukokan, jäsen ja kasvatan onnellisia rotukoiria vastuullisesti. Olen myös Labradorinnoutajakerhon jäsen ja noudatan rodun jalostustyöohjetta ja pevisa määräyksiä kasvatustyössäni.

Pennun muuttaessa uuteen kotiin, toivon yhteydenpidon jatkuvan. Ja pentutapaamisissa uudet pennunomistajat tapaavat toisiaan ja pääsevät tutustumaan rodunomaisiin lajeihin. Omien koirieni kanssa harrastan vesipelastusta ja nomea sekä mejää. Toivon myös aina saavamme uusia harrastuskavereita toisistamme!