Yaborina Bella Donna "Bella"


Bella 3 vuotiaana.
 
 


Bella 1 vuotiaana

(Waterline's House Blend - Bowmore's Penelope)
9.4.2016.
C/B, 0/0, silmät ok 

prcd-PRA clear by parentage
HNPK clear by parentage

KÄY-ERI SA, PN 1 SERT, ROP sekä RYP-3, 3.8.2019 Porvoo, Igorts Zizevzkis, Liettua.
"Good type, size and proportions. Typical head. Strong neck and topline. Volume in chest. Correct set limbs. Moves well."

NOU1, 21.5.2017 Raasepori, Kari Silvennoinen
"Nuori noutaja, joka omalla hyvällä tyylillään tekee tehokasta työtä koko kokeen ajan."

NOME-B ALO 2, 14.9.2019 Raasepori, Kari Silvennoinen
"Rauhallisella tyylillä työskentelevä noutaja, joka tekee hyvän ohjauksen, hyvän markkeerauksen ja hyvää hakua. Riistojen pudottelu vaikuttaa tänään palkintosijaan."

SMARTDOG testi 27.11.2019 Hyvinkää, testaaja: Katriina Tiira
Kokonaisarvio kognitiotestin perusteella: "Bella on erittäin avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu rauhallisesti uuteen tilaan. Bella keskittyy hienosti ja on hyvin motivoitunut sekä tehtävistä että ruosta. Bellan aktiivisuus lisääntyy, kun se alkaa tehdä tehtäviä ja se innostuu kovasti. Jossain kohdin näkyy pienen pientä herkkyyttä/jännitystä (ele astiat ensimmäisellä kerralla sekä muistitehtävän näköverho), mutta se pääsee näistä heti yli. Sylinteritestissä Bella osoittaa kohtuullisen hyvää itsehillintää. Bella lukee aivan erinomaisesti ihmisen eleitä, mutta ei ole niillä johdettavissa harhaan (huijaus -osio). Tilaan liittyvä ongelmanratkaisu, V-aita, oli Bellalle aika helppo (pienen mietinnän jälkeen) ja koira ratkaisi myös loogisen päättelyn tehtävän, joka on testin vaikein. Muistitehtävässä se sai 2/4 oikein ja se vaihteli valintaansa viimehetkillä. Sosiaalisen oppimisen tehtävässä Bella jää odottelemaan apuja tehtävään.
Bellan vahvuuksia on ehdottomasti ilmiömäinen eleiden ymmärtäminen, sekä todella vaikeiden ongelmien (looginen päättely) ratkominen."